pátek 5. června 2015

Závěrečné kritiky Školy Květnice

Semestrální práce skončila. Zase jsme si vzali o chlup větší krajíc než jsme chtěli. Klid! Dopadlo to dobře. Závěrečné kritiky by se neobešly bez Davida Krause, Igora Kovačeviče - děkujeme. Byli skvělí. Studenti? Mají moji úctu. Jednotlivé práce se objeví zde na blogu. Nejprve se tu však objeví ještě několik prací ze semestru minulého. Ke konci semestru už nešlo psát, učit a pracovat najednou. Ti co tvrdili, že se to nedá zvládnout měli pravdu. Ti co říkali, že si zvyknu se mýlili.
Jedním z témat letošního semestru bylo znejisťování studentů v pohodlném zabřednutí do klišé, které náš atelier sám sobě vytvořil. "Vedeš to méně pevnou rukou" řekl Igor. I tak se to dá říct. Méně pevná ruka dá víc práce než jsem čekal. V pondělí při hodnocení prací si o tom zkusíme říct víc. Jako vždycky studenti uslyší zpětnou vazbu od nás a my od nich.
Teď každý sám. Já jdu kosit louku. Už je metr vysoká a začíná polehávat. Studenti začnou plnit ostatní školní povinnosti, které se jim během semestru nakupily. Svítí slunce. Hej!! tenhle víkend všichni povinně ven ze tmy. Odhlaste se z fejsbůku.




Žádné komentáře:

Okomentovat