neděle 18. prosince 2011

prezentace návrhu FÁZE IV.

"Velké" jsme plánovali na jeden den opakující se během čtrnácti dnů. Podstatou práce našeho atelieru je diskuse, která se rozbíhá během konzultací. Hmmm. Protože nemůžu mít ve škole psa a v deset nás ze školy někdo rozhlasem vyhodí, nemůžeme dokončit rozdělanou práci. Tedy Velké prezentace se začly institucuonálně přehupovat do dvou dnů .... a logicky všichni studenti v hlavách počítají s tím pozdějším termínem. Tedy napsal  jsem mail, kde bylo jasné, že VŠICHNI přijdou připraveni první den. Naše metoda spočívá mimo jiné v tom, že se studenti nejlépe učí od sebe na vzájem - reší ten samý problém. 
Přišlo jich šest. Plánoval jsem odejít domů. Spánek by se mi moc líbil. Pak jsme studenty v příjemné pomalé atmosféře odkonzultovali, alespon dostali času jak se patří.


Ateliery od nás nedostane student, který tuto poslední konzultaci neabsolvuje. V pondělí jsme plánovali bez keců nepřijít a spát - dtto jako studenti ve čvrtek. Jsme fakt hrozně unaveni, Ondřej i já,  to by nevěřili. Takže v pondělí jinak. 1. varianta: solidně odkonzultujeme 13 lidí, kteří se dají stihnou do normálních večerních hodin, ti co nezkonzultují budou vyhozeni z atelieru. 2.varianta: odkozultujeme, úplně všechny, co konzultovat měli a máme tedy na každého několik vteřin. Jsem zvědavý, kterou verzi si studenti hlasováním vyberou.
(většinou mi argumentují tím, že mají tolik předmětů, takže "nic nestíhají". Hmmm, pokud je výsledkem to, že v magisterském stupni neovládají například typologii bytového domu, tak bych se být školou zamyslel).

Zde je video a pod ním jako obvykle fotky:






V tuhle dobu obvykle upravuju, vybírám fotky, edituju blog, ale výlet s kamarádama na Kokořín byl lepší (to byste nevěřili). Koukněte se na pejsky a začněte pořádně dělat.






































.


následující prezentace zde

start IV.FÁZE zde

3 komentáře:

  1. ziadna skola sama sa nad sebou nezamysli, vzdy v nej bude vacsina ludi, ktorych diagnoza nezaujima, len nosia do nemocnice kvety.
    pred tyzdnom prisiel na nas vikendovy workshop kamarat architekt z tel avivu. nic ho tak neprekvapilo ako to, ze bratislavska fakulta posobi ako nemocnica. myslim, ze sa trafil presne: limitovane navstevne hodiny, pocit, ze cez vikend rusime kludovy rezim, psy ani deti pedagogov ani studentov nikde nevidel, navyse ziadna zdrava radost, emocia, sloboda protestu, len strach z nesplnenia nejakych testov, zapoctov ziskavanych na roznych liecebnych oddeleniach...nie je nad triezvy pohlad outsidera...to co vy v novej budove tazko budete mat su u nas dokonca vsade pritomne umyvadla. jedno v kazdom atelieri, v kazdej kancelarii pedagogov, dokonca na kazdej chodbe.
    to asi aby si vsetci mali kde umyt ruky a nezostat infikovani nejakym nesystemovym a nezmyslenym nadsenim...vy dvaja k upresneniu diagnozy skoly rozhodne prispievate, tesim sa na vizitu! maria

    OdpovědětVymazat
  2. jak to dopadlo?
    1. nebo 2. varianta?

    OdpovědětVymazat
  3. 2.varianta, na každého 20 minut, někdy jsme přetáhli, byl to cvrkot, ale všichni jsme to zvládli. Zavěsím jako obvykle video.

    OdpovědětVymazat