sobota 7. ledna 2017

Nedělní příloha bydlení - dostupné a sociální

Dva budoucí diplomanti, nyní již praktikující architekti dostali za úkol zpracovat na jaře 2015, před zadáním úlohy „bytové domy Plzeňská“ diplomní seminář „dostupné bydlení“. Autory jsou Katka Gloserová a Vojtěch Hasalík. Práce měla sloužit jako stručný vstup či vhled do problematiky, o které jsme před dvěma lety věděli méně. Práce měla sloužit k interní potřebě studentů. Nakonec má práce 69 stran s vysvětlením kontextu, četnými grafy a komparací evropských států. Mít bytovou politiku je samozřejmá povinnost. Je občanským, tedy i volebním tématem stejně tak jako kupříkladu daňová politika či ekologie. Je sobota, v neděli si můžete přečíst. Vpravo dole je full screen. Sobotní křížovku tentokrát nepřikládám. Nebo jo?




2 komentáře:

  1. Skvele. Zaujalo me to srovnani socialniho bydleni v ruznych evropskych zemi.Jen tak dale...drzim palce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Ohrazujeme se proti snaze MPSV takto narychlo (tzn.27let-pozn. autora blogu) prosadit zákon o sociálním bydlení, který vrací zemi do podmínek reálného socialismu. Sociální byty budou platit ze svých daní všichni pracující občané a ti mají nárok, aby jimi poskytnuté peníze byly pod důkladnou kontrolou. Já nechci v naší zemi návrat do státního OPBH, to jsme snad již přeskočili. Socialismus jsme tu už měli a všichni vědí, jak přidělování bytů fungovalo a jak to s bytovým fondem dopadlo,“ říká Karla Šlechtová (ministryně pro místní rozvoj).
      Zdroj: http://www.mmr.cz/cs/Ministerstvo/Ministerstvo/Pro-media/Tiskove-zpravy/2017/Ministryne-Slechtova-Nedopustim,-aby-bydleni-ovladla-socialisticka-id

      Vymazat