úterý 22. listopadu 2011

Pokračování prezentací LEGOstruktury

21. listopadu proběhly další veřejné prezentace navržené struktury. Pravděpodobně jste si všimli, že jsme za pochodu změnili schema práce. Při počtu 28 studentů je neudržitelné hrát na „Velké pondělky“. Rychlost ubírá na kvalitě a společně se studenty jsme se shodli, že nám minulé pondělí protékalo mezi prsty. Prezentovalo se ve stresu - že je třeba něco stihnout. Škrtli jsme kvantitu a zpomalili ke kvalitě. Prezentuje se stručně, ale diskutuje a kritizuje se řádně a do hloubky. Všechny nás to nakoplo mnohem víc. Stejným principem budeme pokračovat i dál. V atelieru sedí a pracují i ti studenti co ten den neprezentují. Zasahují do diskuse, kritizují svoje kolegy. Na skok nás navštívil Jiří Klokočka, česko - vlámský docent urbanistického návrhu na škole Sint-Lucas Architectuur v Gentu a vedoucí projektant urbanistického ateliéru města Kortrijk (Belgie). Doporučuji přečíst ani ne měsíc starý rozhovor, který se netýká, jak by se podle nadpisu mohlo zdát, Liberce, ale principu navrhování: zde
Při psaní tohoto textu mi docvakla ještě jedna drobnost. Skřípe mi pojmenování studenti. Před mýma očima se totiž z našich studentů stávají lidé, kteří jsou si vědomi váhy svojí práce a dělají jí s maximálním nasazením. Moji kolegové.

Stručné shrnutí videem a v pokračování několik fotek. Enjoy:
















































deja-vu v Klubovně Povaleč:
Koho chytnul soundtrack z videa, může si ho poslechnout komplet. Natočil ho japonský hudebník Masami Akita, známý pod jménem Merzbow. Track je z alba Merzbeat a  jmenuje se Promotion Man. Chcete-li vědět víc: Merzbow Official Site , nechcete-li a máte pořádný bedny, VOLUME DOPRAVA a jedem:





Následující prezentace je zde

Předchozí prezentace je zde

1 komentář:

  1. Karlín na úpatí tsunami.


    http://3.bp.blogspot.com/-Bzo-j31vX9Y/Tsv9T_v503I/AAAAAAAABNc/oQQY59udsaQ/s640/_423.JPG

    OdpovědětVymazat