pátek 27. ledna 2012

příprava nového zadání






Auto, dobrý boty, laptop, mobilní internet, ÚP, GPS, foťák .... Kde tipujete že to bude a co ?

6 komentářů:

  1. Je to nelehké zadání, ale zkuste nabídnout zpracování alternativy k Nové Palmovce, jak naznačoval kdosi na Fejsbuku. Je to v této době více než aktuální téma a kdo jinej, než iniciativní studenti, by mohl položit protinávrh k tomu oranžovému monstru, která hrozí realizací?
    Veronika B.

    OdpovědětVymazat
  2. Tu Palmovku bych taky doporučoval, dokonce je ve vzduchu, že tamní opozice chce vypsat studentskou soutěž na toto téma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Studium v našem atelieru nemá cíl zpracovávat opozitní návrhy na mediálně známé parcely. Smyslem našeho atelieru je učit studenty navrhovat v souvislostech. Opozitní návrh může být pouze vedlejší efekt, vzniklý shodou okolností. Občanská, lidská zorientovanost a koherence je(specielně)u architekta krajně důležitá. Myslím si, že zadáním výše zmíněného bychom studentům prokázali medvědí službu ... především proto, že dikce otázky (apelu) predikuje odpověď. My studenty učíme nejprve nalézat otázky, pak je klást a potom teprve odpovídat.

      Vymazat
  3. Dělat něco na Palmovce je určitě strašně těžký, jsou tam vedle sebe 3 obrovský plochy, který se v blízký budoucnosti mají zastavět. Jenže se ještě neví přesně čím a hlavně jak. Mám na mysli náměstí B. Hrabala, parcela u Libeňského mostu a taky místo, kde má stát zmíněná radnice. Jak dokázat aby si nová výstavba nekonkurovala, ale naopak se funkce v ní doplňovaly?

    OdpovědětVymazat
  4. Že by SRDCE? (http://aktualne.centrum.cz/domaci/regiony/praha/clanek.phtml?id=730865)

    OdpovědětVymazat