neděle 23. září 2012

Senioři láska sex



Wolke 9 (česky Sedmé nebe)  natočil režisér Andreas Dresen v roce 2008. Film pobral řadu cen na mezinárodních festivalech a okrajově se dostal i do české distribuce (Aerofilms). Proč ho doporučuji ?
Je to úplně obyčejný, solidně a civilně natočený film. Ona je vdaná, s manželem žije spokojeně a aniž by chtěla, přeskočí jiskra s jiným a už to jede … film s obvyklou a předvídatelnou zápletkou. Jediná věc je jiná. Věk aktérů příběhu. Najednou je film o něčem jiném. Nebo ne?




 IMDb

3 komentáře:

  1. touhle dobou by mel prijit do kin Hanekeho film Amour/Láska.(Synopse: Manželé Georges (Jean-Louis Trintignant) a Anne (Emmanuelle Riva) jsou učitelé hudby. Jejich láska a pevné pouto, které se prohlubovaly roky společného života a vášní pro klasickou hudbu je náhle vystaveno těžké zkoušce. Stáří si vybírá svou daň – Anne prodělá mozkovou mrtvici a její okolí se musí smířit s její proměnou. Nic není jako dřív ani pro jejich dceru Evu (Isabelle Huppert). Michael Haneke se tentokrát ve svém nejnovějším filmu zaměřil na subtilní téma lásky zkoušené nevyhnutelnou fatalitou stárnutí.) trailer: http://www.youtube.com/watch?v=U5Hr3eJc88w
    ceska recenze: http://aktualne.centrum.cz/kultura/mff-karlovy-vary/clanek.phtml?id=750631

    OdpovědětVymazat
  2. Já si myslím, že sexualita seniorů je hodně opomíjené téma a spousta starších lidí s tím má problém. Možná je to ale taky generační záležitost a nastávající senioři s tím mít problém nebudou. My máme už teď s manželem doma různá vajíčka a kuličky a plánujeme ještě další rozšíření sbírky hraček. :) A podle mě to tak má hodně lidí, co jsem tak slyšela kolem. ;)

    OdpovědětVymazat