sobota 18. února 2012

Poslouchat klikyháky

Je tu sobotní vydání. Tenhle víkend to budou zase hrušky a jablka, víceméně pyré. Propojím svojí lásku ke grafickým partiturám, o kterých nevím takřka nic a k soudobé hudbě o které vím ještě míň. Času není nazbyt, turnaj snůkru jde do finále a Eurosport je Eurosport. Každopádně se můžeme společně letem-světem víkendově potěšit. Obrázek je grafickou partiturou skladby Pithoprakta od Iannise Xenakise, (který je mimochodem vzděláním architekt). V pokračování si můžete poslechnout nakreslené … a leccos dalšího.











































Phil Niblock má moje pětihvězdičkové doporučení pro noční jízdy, byl k slyšení v Praze a Ostravě.



Jak se tady doprdele objevil James Ferraro? Umění je prostě umění, můžete s tím nesouhlasit, můžete protestovat, ale to je asi tak všechno. Pustit si to musíte.







Jako obvykle nesmí chybět nedělní kvíz. Tentokrát jich máme hned několik, zahrejte si:
(pro výběr partitur jsem vybral jediný klíč: poněvadž si zvuk taky občas propiskou poznamenávám, zkusil jsem vybrat pouze ty, o kterých si myslím, že sloužily jako skutečné partitury, ne jako ex-post fake)
























No, je to pro laika stejně přehledné jako Územní plán pro veřejnost. Každopádně já si k večeru zahraju tuhle, to vypadá docela schůdně:






Hezkou sobotu a neděli.


2 komentáře: